DISTRIBUIȚI
Anadolu Agency

Mii de familii sunt afectate de ploile torenţiale şi inundaţiile care au lovit Yemenul – ţară aflată în război şi teatru al unui dezastru umanitar de amploare – de la mijlocul lunii aprilie, distrugând case şi adăposturi, a avertizat marţi ONU, potrivit AFP, scrie agerpres

„Informaţiile preliminare arată că 3.730 de familii (22.380 de persoane) au fost afectate de ploi şi inundaţii, majoritatea fiind persoane strămutate”, a subliniat Oficiul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).


Citește și : Şeful OMS a lansat luni un apel către G7 să garanteze accesul echitabil la vaccinuri

Potrivit comunicatului său, „ploile abundente din ultimele zile au provocat pagube infrastructurii, au distrus casele şi adăposturile şi au provocat decese şi răniţi”.

Guvernul yemenit a raportat luni decesul a patru persoane în urma inundaţiilor în oraşul istoric Tarim, din provincia centrală Hadramout. În plus, ONU a recenzat alte trei decese în altă parte a ţării.

Potrivit OCHA, inundaţiile au provocat pagube considerabile în provinciile Aden, Abyane, Lahj, Marib, Taez şi Hadramout.

Zeci de persoane mor în fiecare an în Yemen din cauza inundaţiilor provocate de ploile torenţiale, intemperii care se adaugă la dificultăţile cu care se confruntă o populaţie afectată de cea mai gravă criză umanitară din lume, potrivit ONU.

Citește și : Tedros Adhanom Ghebreyesus intenţionează să candideze pentru realegerea sa la șefia OMS

Yemenul este devastat de mai bine de şase ani de un conflict care a ucis zeci de mii de persoane şi a împins milioane altele în pragul foametei.

Potrivit autorităţilor locale, conflictul complică foarte mult strângerea de fonduri pentru protejarea siturilor istorice din această ţară, cea mai săracă din Peninsula Arabică.