DISTRIBUIȚI
dpa

Peste 2.000 de persoane au participat duminică la un protest în apropierea unei păduri seculare din vestul Germaniei în încercarea de a împiedica o companie să defrișeze pădurea pentru a face loc unei exploatări miniere, au anunțat autoritățile, potrivit agenției de știri Dpa, transmite şi mediafax.

Poliția a interzis accesul în pădurea Hambacher, aflată în apropiere de Koln și Aachen, și încearcă să evacueze activiștii ecologiști care s-au ascuns aici, după ce sâmbătă au arestat 34 de persoane, nouă dintre aceștia suferind răni.


Citeşte şi: Castro s-ar răsuci în mormânt! Preşedintele cubanez aprobă căsătoriile gay

Alți 14 protestatari au fost arestați duminică, iar opt persoane, inclusiv trei polițiști au fost răniți în urma unor incidente violente în timpul protestului din zona pădurii Hambacher, a anunțat Poliția germană.

Grupurile care au organizat protestul estimează că între 5.000 și 9.000 de persoane au participat la această acțiune.

Situația a escaladat duminică după-amiază după ce aproximativ 200 de persoane au încercat să treacă cu forța peste un cordon al forțelor de ordine pentru a pătrunde în pădure.

Activiștii ecologiști au ocupat pădurea în urma cu șase ani, construind o serie de tuneluri și adăposturi la mare înălțime în copaci.

Citeşte şi: Panică în Anglia! Un cartier întreg din Salisbury a fost închis de teama unui alt atac cu Noviciok – VIDEO

Autoritățile au decis recent să evacueze terenul și susțin că protestul ecologiștilor reprezintă un risc de incendiu.

Pădurea seculară, în care trăiește o specie protejată de lilieci, se află în apropierea unei mine de cărbune care ar urma să fie extinsă.

O companie care deține pădurea intenționează ca începând de luna viitoare să curețe aproximativ 100 de hectare de teren pentru a extrage lignit, un tip de cărbune inferior foarte poluant.