DISTRIBUIȚI

Consilierul prezidenţial şi negociatorul ucrainean Mihailo Podoliak a afirmat sâmbătă că un acord cu Rusia este nedemn de încredere şi Moscova poate fi determinată să oprească invazia doar prin forţă, relatează Reuters, potrivit agerpres.

„Orice acord cu Rusia nu face nici doi bani”, a scris Podoliak pe Telegram. „Este posibil să negociezi cu o ţară care minte întotdeauna cu cinism şi în scop propagandistic?”, a transmis acesta pe reţeaua de mesagerie.


Citește și : Putin vrea să restaureze imperiul rus şi războiul ar putea să nu se încheie în 2022

„Rusia a dovedit că este o ţară barbară care ameninţă securitatea lumii. Un barbar poate fi oprit doar cu forţa”, a adăugat consilierul lui Volodimir Zelenski.

Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de stagnarea negocierilor de pace, ultima rundă de convorbiri directe având loc pe 29 martie. Preşedintele rus Vladimir Putin afirmă că forţele ruse sunt angajate într-o operaţiune specială vizând demilitarizarea Ucrainei şi eliberarea ei de naţionalişti antiruşi, în timp ce Kievul şi aliaţii săi consideră acest lucru drept un fals pretext pentru a invada Ucraina.

Citește și : Armele au devenit cauza principală de deces în rândul tinerilor americani