DISTRIBUIȚI
unian

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili se află în Olanda după expulzarea sa din Ucraina la începutul acestei săptămâni, a informat miercuri agenţia de ştiri olandeză ANP, informaţie confirmată şi de avocatul lui Saakaşvili, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Mihail Saakaşvili, expulzat din Ucraina şi trimis în Polonia în această săptămână, a sosit miercuri în Olanda, ţara de origine a soţiei sale, a anunţat avocatul său.


Citeşte şi: Donald Trump SCHIMBĂ ambasadorii SUA din Polonia şi Ungaria

‘Saakaşvili a sosit miercuri în Olanda şi vrea să rămână acolo’, a declarat pentru AFP Oscar Hammerstein, avocatul fostului preşedinte georgian, adăugând că a mers cu clientul său la Biroul de imigraţie din Rotterdam pentru a solicita un permis de şedere.

Ministerul de Externe olandez nu a putut fi contactat pentru a confirma această informaţie.

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili este căsătorit cu o olandeză. Devenit unul dintre liderii cei mai vocali ai opoziţiei ucrainene, el a declarat pentru postul de televiziune ucrainean Newsone că în prezent ‘se află sub protecţia poliţiei poloneze’. Saakaşvili a fost reţinut luni de membri ai poliţiei de frontieră puternic înarmaţi în timp ce lua masa într-un restaurant din Kiev şi îmbarcat la bordul unui avion privat cu destinaţia Varşovia.

Citeşte şi: Vicele american crede că ‘Iisus îi transmite ce să spună’

Saakaşvili susţine că preşedintele ucrainean Petro Poroşenko este responsabil pentru aceasta şi a anunţat că intenţionează să se întoarcă în Ucraina pentru a continua să participe la demonstraţiile anticorupţie ce îl vizează pe Poroşenko.