DISTRIBUIȚI
The Jakarta Post

Mihail Gorbaciov este numele unuia dintre candidaţii înscrişi în scrutinul legislativ programat săptămâna viitoare în Indonezia, dar, în mod evident, nu este vorba de fostul lider sovietic care a contribuit la încheierea Războiului Rece, relatează site-ul cotidianului Le Figaro, potrivit Mediafax.

Mihail Gorbaciov Dom este un indonezian în vârstă de 32 de ani care candidează pentru un post de deputat în Indonezia. Scrutinul pentru desemnarea preşedintelui Indoneziei, a membrilor Parlamentului central şi ai parlamentelor regionale este programat pe 17 aprilie.


Citește și : Luptele se intensifică în sudul capitalei libiene Tripoli. Au intrat în scenă aviația și armamentul greu

Specialist în protecţia mediului, Mihail Gorbaciov Dom este născut în anul 1986, în perioada aplicării „Perestroika”, politica de reforme destinată modernizării Uniunii Sovietice.

„Părinţii mei erau siguri că vor avea o fată, astfel că au intrat în panică atunci când m-am născut eu, deoarece nu aveau un nume pregătit pentru un băiat”, afirmă tânărul candidat, explicând că în prima săptămână după naştere nu a avut niciun nume, până când părinţii au devenit inspiraţi de numele preşedintelui sovietic Mihail Gorbaciov, pe care l-au văzut la televizor.

„Tatăl meu s-a gândit că este un nume grozav, numele unui lider sovietic, astfel că mi-au dat acest nume”, a subliniat el.

Citește și : Sudan: Șeful consiliului militar de tranziție a renunțat la putere după o zi. Înlocuitorul, un general mai puțin cunoscut