DISTRIBUIȚI

Migraţia, securitatea şi dezvoltarea tinerilor vor fi temele centrale ale celui de-al cincilea summit între Uniunea Europeană (UE) şi Uniunea Africană (UE), care începe miercuri în Coasta de Fildeş, informează dpa, potrivit agerpres.

Peste 80 de lideri europeni şi africani, printre care cancelarul federal german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron, urmează să vorbească despre crearea unei mai bune educaţii şi oportunităţi economice pentru populaţia Africii, în creştere rapidă.


Citeşte şi: Poliţiştii danezi au arestat doi suspecţi în ancheta crimei din Copenhaga

Se aşteaptă ca populaţia continentului african să se dubleze şi să ajungă la 2,4 miliarde de oameni până în 2050, iar 60% din această populaţie va avea vârsta sub 25 de ani, potrivit Naţiunilor Unite.

UE speră mai ales că sprijinul economic acordat Africii să reducă în cele din urmă numărul de oameni care traversează Sahara şi apoi Marea Mediterană – considerată cea mai periculoasă rută de migraţie din lume – pentru a ajunge în Europa.

Citeşte şi: Turcia a emis mandate de arestare pentru 360 de persoane

Organizaţia Mondială pentru Migraţie (OIM) a subliniat săptămâna aceasta că numărul de migranţi morţi sau dispăruţi în apele Mediteranei a depăşit 3.000 pentru al patrulea an la rând.

Terorismul şi extremismul se vor afla de asemenea printre temele dezbaterilor ce vor avea loc în cele două zile ale summitului, care se va desfăşura în capitala economică a Coastei de Fildeş, Abidjan.