DISTRIBUIȚI
REUTERS

Migranţii constituiau o zecime din populaţia Franţei în anul 2021, respectiv aproximativ 7 milioane de persoane, a informat joi Institutul naţional francez de statistică (INSEE), iar 36% dintre acestea au obţinut cetăţenia franceză după ce au sosit în Franţa, transmite DPA, potrivit agerpres.

Potrivit datelor INSEE, 47,5% dintre migranţii din Franţa s-au născut în Africa, 33,1% în Europa şi 13,6% în Asia.


Citeşte şi: Democrația încă mai rezistă în Israel – Black News

Principalele ţări de origine ale migranţilor din Franţa în 2021 erau Algeria (12,7%), Maroc (12%), Portugalia (8,6%), Tunisia (4,5%), Italia (4,1%), Turcia (3,6%) şi Spania (3,5%).

Proporţia medie între cei care emigrează din Franţa şi cei care ajung în Franţa este de 1 la 4. Majoritatea persoanelor care emigrează din Franţa fac acest lucru după finalizarea studiilor.

Citeşte şi: Până și aliații lui Putin se întorc împotriva lui – Black News

În prezent, Franţa încearcă să adopte o nouă lege privind imigraţia, prin care ar fi facilitată deportarea străinilor nedoriţi, în special atunci când este vorba despre persoane care au comis infracţiuni.

Proiectul de lege a fost criticat de majoritatea partidelor din Franţa. Dreapta politică este de părere că noua lege este prea laxă, în timp ce stânga o consideră prea strictă.