DISTRIBUIȚI
La Repubblica

Italia a permis unui număr de 16 minori să debarce de pe o navă a Gărzii de Coastă italiene, Gregoretti, în portul militar Augusta, din Sicilia, informează Ministerul de Interne, relatează AFP, scrie agerpres.

„Undă verde pentru debarcarea a 16 persoane care se declară minore (toate între 15 şi 17 ani)”, au declarat surse din Ministerul de Interne, care este condus de Matteo Salvini.


Citește și : Boris Johnson: Marea Britanie are nevoie de un nou acord comercial cu Uniunea Europeană

Italia aştepta luni un acord în cadrul UE înainte de a-i lăsa să debarce pe toţi cei 131 de migranţi blocaţi la bordul navei, potrivit France Presse.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german de Interne a afirmat în cursul unei conferinţe de presă luni dimineaţa că Germania „a anunţat Comisia Europeană vineri că este dispusă să primească migranţi” de pe Gregoretti, declarându-se favorabilă „discuţiilor şi unei soluţii coordonate” cu partenerii europeni. În schimb, nu a fost avansată nicio cifră.

Citește și : VIDEO Invazie de lăcuste în Las Vegas

Plecate din Libia cu circa 140 de migranţi la bord, două ambarcaţiuni distincte au fost salvate de vedete ale Gărzii de Coastă joi seară şi pasagerii lor au fost transferaţi pe această navă.

Şase persoane care aveau nevoie de îngrijiri au fost evacuate joi seară spre insula Lampedusa, iar sâmbătă seara o femeie însărcinată în şapte luni a putut să debarce în Sicilia împreună cu doi copii şi soţul ei.