DISTRIBUIȚI
Twitter

Bosnia a început marţi mutarea migranţilor aflaţi în tabăra improvizată şi insalubră de la Vucjak, situată în nordul ţării, către facilităţi mai adecvate, a anunţat postul public de televiziune bosniac Federalna, citat de dpa, potrivit agerpres.

Reporterii nu au avut permisiunea de a asista la începerea operaţiunii de relocare a migranţilor şi au fost ţinuţi la câţiva kilometri depărtare. Autorităţile bosniace au precizat că măsura a fost luată din motive de securitate.


Citeşte şi: Alertă maximă în Chile: Un avion militar A DISPĂRUT de pe radar!

Reprezentanţi ai Crucii Roşii au menţionat că aproximativ 600 de migranţi au primit micul dejun înainte de a fi transferaţi în fostele cazarme de la Usivak, la 350 kilometri sud, şi la Tomislavgrad, în vestul Bosniei, la 250 kilometri de tabăra actuală.

Mulţi dintre migranţi au afirmat anterior că nu doresc să plece de la Vucjak, o tabără construită pe locul unei foste gropi de gunoi, unde nu există apă curentă şi toalete. Ei au susţinut că vor să încerce să treacă frontiera în Croaţia, chiar dacă riscă să fie prinşi de poliţie, decât să se întoarcă din drum sute de kilometri.

Citeşte şi: Atacatorul din spitalul din Cehia şi-a tras un GLONŢ în CAP

Autorităţile bosniace intenţionează să mute treptat toţi migranţii aflaţi în prezent în adăposturi provizorii.

Numărul actual al migranţilor din Bosnia este estimat la 8.000. Ei se află blocaţi în această ţară de luni întregi, după ce au ajuns aici pe aşa-numita ‘rută balcanică’.