DISTRIBUIȚI

Doi poliţişti au fost răniţi, miercuri seară, în timpul unei intervenţii în forţă într-un centru de primire pentru migranţi în apropierea capitalei bosniace, Sarajevo, unde avea loc o dispută între două grupuri de migranţi, transmite AFP, potrivit agerpres.

”Câteva patrule şi membri ai unităţii anti-revoltă au intervenit pentru a restabili ordinea”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei bosniece, Mirza Hadziabdic.


Citește și: Joe Biden a devenit al 46-lea președinte al SUA după ce a depus jurământul

Disputa, în care a fost implicat un număr mare de migranţi, a izbucnit miercuri seara în centrul de primire de la Blazuj, lângă Sarajevo. Potrivit lui Hadziabdic, peste 3.000 de persoane sunt adăpostite în acest centru.

”În timpul intervenţiei, unii migranţi au atacat poliţiştii şi au avariat mai multe maşini ale poliţiei şi ale Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), precum şi birouri ale OIM. Doi poliţişti şi un angajat al OIM au fost răniţi”, a adăugat reprezentantul poliţiei.

Media locale au difuzat imagini cu mai multe maşini ale poliţiei care erau răsturnate în interiorul centrului.

Citește și: UE salută revenirea SUA în Acordul de la Paris

Din 2018, Bosnia se află pe aşa-numita ‘rută balcanică’ a migranţilor, fiind traversată anual de zeci de mii de migranţi care încearcă să ajungă în Europa Occidentală.

Mii de migranţi sunt ţinuţi în condiţii mizere în Bosnia, a anunţat ONU la începutul lunii ianuarie. Migranţii sunt nevoiţi să petreacă noaptea la temperaturi negative sau în locuri neadecvate, fără apă, electricitate, toalete, duşuri sau încălzire.

În centrele de primire din Bosnia se află în prezent aproximativ 6.000 de migranţi, iar până acum încercările de a-i reinstala au eşuat.