DISTRIBUIȚI
Politico Europe

Negocierile privind Brexit-ul vor fi reluate luni, cum este prevăzut, cu noul negociator britanic numit de premierul Theresa May, a declarat marţi Michel Barnier, negociatorul şef al Uniunii Europene pentru Brexit, care a refuzat să comenteze situaţia de la Londra după demisia a doi miniştri care se opun unei ieşiri ”soft” din blocul comunitar, relatează AFP, conform agerpres.

”Eram în relaţii sincere şi cordiale cu David Davis (ministrul pentru Brexit demisionar) şi urmează să lucrez lunea viitoare cu negociatorul numit de dna May”, a declarat Barnier pentru AFP, după o conferinţă la Council on Foreign Relations din New York.


Citește și : Donald Trump îi aduce un omagiu ”prietenului” său Boris Johnson

Întrebat dacă remanierea guvernamentală britanică reduce şansele de a se ajunge la un acord privind termenii ieşirii Marii Britanii din UE până în octombrie, cum şi-au stabilit ca obiectiv cele două părţi, Barnier a estimat că ”va fi dificil, în orice caz, să se încheie negocierile”.

Negociatorul european a refuzat să comenteze situaţia din Marea Britanie după anunţul demisiei lui Davis, înlocuit cu euroscepticul Dominic Raab, şi a ministrului de externe Boris Johnson, partizanul unui Brexit ”hard”, înlocuit cu ministrul sănătăţii, Jeremy Hunt.

Citește și : Transparency International: Parlamentarii eurosceptici, în fruntea listei cu membri ai PE care au cumul de joburi

Dezacordurile din cadrul guvernului britanic fac să planeze ameninţarea cu un vot de neîncredere împotriva premierului Theresa May.