DISTRIBUIȚI
Hiilineutraalin Helsingin tekijät: Eija Lehvikko ja Leena Mäkelä veivät ilmas

Comisia Europeană a numit primul său coordonator antirasism, îndeplinind astfel un important angajament asumat în planul de acţiune antirasism al Uniunii Europene, informează luni website-ul executivului comunitar, potrivit agerpres

Rolul Michaelei Moua (Finlanda) în noua sa calitate va fi de a menţine un contact strâns cu reprezentanţii minorităţilor rasiale şi etnice şi de a transmite preocupările acestora Comisiei.


Citește și : Numărul de infectări zilnice din India începe să scadă pentru prima dată în ultimele 25 de zile

Michaela Moua va interacţiona cu statele membre, cu Parlamentul European, cu societatea civilă şi mediul academic pentru a întări răspunsurile politice în domeniul combaterii rasismului şi va coopera cu alte servicii ale executivului european pentru a pune în aplicare politica acestuia vizând prevenirea şi combaterea rasismului.

Comisarul european pentru egalitate, Helena Dalli, a salutat numirea Michaelei Moua, subliniind că „munca ei va fi esenţială pentru punerea în aplicare a planului de acţiune antirasism”.

Citește și : Supuşii Coroanei britanice sunt invitaţi să planteze copaci pentru jubileul de platină al reginei Elisabetei a II-a

„Cu această numire, Comisia face încă un pas important în promovarea unei Uniunii Europene antirasiste. Intenţionăm să ne întărim eforturile de combatere a rasismului în strânsă legătură cu ţările UE, societatea civilă şi alte părţi interesate”, a asigurat Dalli.

Michaela Moua are studii în domeniul dezvoltării internaţionale şi a ocupat posturi de conducere în mai multe organizaţii nonguvernamentale din Finlanda consacrate combaterii rasismului şi discriminării, iar în ultimii ani a lucrat la Ministerul finlandez al Justiţiei, având o vastă experienţă şi expertiză în combaterea rasismului şi a discriminării pe baze etnice şi promovarea unei societăţi egale şi diverse din punct de vedere etnic.