DISTRIBUIȚI
feednavigator.com

Una dintre cele mai şocante crime comise de poliţişti în ultimii ani în SUA şi-a găsit joi răspunsul în justiţie prin condamnarea unui fost agent care l-a împuşcat mortal pe un şofer afro-american neînarmat, transmite AFP, precizează agerpres .

Michael Slager, un fost poliţist alb, va trebui să stea între 19 şi 24 de ani în închisoare, durata exactă urmând a fi decisă de judecătorul federal David Norton, din Charleston, statul Carolina de Sud. Slager a mai fost găsit vinovat şi pentru sperjur în legătură cu circumstanţele uciderii lui Walter Scott.


Scott, un afro-american în vârstă de 50 de ani, a fost împuşcat de Michael Slager în timpul unei dispute verbale după o banală încălcare a codului rutier.

Citește și : Recep Tayyip Erdogan dorește atenuarea diferendelor istorice între Turcia și Grecia

Faptele, petrecute în aprilie 2015 şi filmate cu telefonul de un martor, au şocat opinia publică în America şi în restul lumii. Moartea lui Walter Scott a declanşat manifestaţii de amploare în SUA, unele degenerând în violenţe.

Un prim proces judiciar contra lui Slager, la nivel statal, a fost anulat în decembrie 2016 după ce cei 12 juraţi nu au reuşit să ajungă la un acord asupra verdictului.

Michael Slager a afirmat că acţionase în situaţie de legitimă apărare. Pe înregistrarea video se poate vedea cum poliţistul, pe atunci în vârstă de 33 de ani, trage de opt ori către victima sa, cinci gloanţe lovind-o în spate.