DISTRIBUIȚI
Reuters

Michael Flynn, fostul consilier pe probleme de securitate naţională al lui Donald Trump, a pledat vineri vinovat la acuzaţia că a făcut declaraţii false FBI cu privire la contactele sale cu diplomatul rus Serghei Kisliak, relatează The Associated Press, conform news.ro .

Aceasta este prima recunoaştere a vinovăţiei din partea unuia dintre cei patru consilieri ai preşedintelui Donald Trump acuzaţi până acum în cadrul anchetei procurorului special Robert Mueller.


Flynn este anchetat într-o serie de acuzaţii – inclusiv cu privire la faptul că a făcut lobby din partea Turciei -, însă faptul că împotriva sa a fost formulat un singur capăt de acuzare, de declaraţii false sugerează că el cooperează cu ancheta lui Mueller în schimbul unei clemenţe, scrie AP.

Documente judiciare arătau că el urma să pledeze vinovat în legătură cu faptul că a minţit în declaraţii despre discuţiile sale cu ambasadorul rus în Statele Unite în perioada de tranziţie, înainte de învestirea lui Trump.

Flynn a fost un susţinător timpuriu şi vocal al campaniei lui Trump, iar afacerile şi contactele sale internaţionale l-au plasat în centrul anchetei lui Mueller.

Această recunoaştere a vinovăţiei general-locotenentului în retragere din cadrul Forţelor terestre (US Army) face din el prima persoană care a lucrat în Casa Albă a lui Trump inculpată în ancheta care caută probe ale unei eventuale coordonări între echipa de campanie a miliardarului republican şi Rusia cu scopul influenţării rezultatului alegerilor americane din 2016.