DISTRIBUIȚI
Reuters

Parlamentarii democraţi investighează dacă generalul în retragere Michael Flynn a promovat în secret un proiect SUA-Rusia pentru construcţia a zeci de reactoare nucleare în Orientul Mijlociu după ce a devenit consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump, relatează miercuri Reuters.

Congresmenii Elijah Cummings şi Eliot Engel au făcut această dezvăluire într-o scrisoare pe care i-au trimis-o marţi avocatului lui Flynn şi directorilor firmelor implicate în proiect şi pentru care a lucrat fosta companie de consultanţă a lui Flynn.


‘Poporul american merită să ştie dacă generalul Flynn a promovat în secret interesele private ale acestor companii în timp ce era consilier de campanie (al lui Trump) sau consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Trump’, au scris cei doi în scrisoarea făcută publică miercuri.

Citeşte şi: CHITARISTUL GOL şi-a câştigat momentul său de glorie în timpul protestelor din Paris – VIDEO

Ei i-au cerut avocatului lui Flynn şi directorilor companiilor implicate în proiect să le pună la dispoziţie ‘toate comunicaţiile’ pe care le-au avut cu Flynn sau cu alţi oficiali ai administraţiei în timpul campaniei din 2016, în perioada de tranziţie post-electorală sau în timpul mandatului de consilier al lui Flynn.

Robert Kelner, avocatul lui Flynn, a refuzat să comenteze în legătură cu acest subiect.

Proiectul prevede construirea a 40 de reactoare nucleare în Orientul Mijlociu care ar alimenta o reţea electrică regională. Reactoarele ar fi ‘protejate antiproliferare’, ceea ce înseamnă că nu pot fi folosite pentru a produce combustibil pentru arme nucleare.

Cummings, membru democrat al Comitetului pentru supraveghere şi reformă guvernamentală, şi Eliot Engel, membru democrat al Comitetului pentru Afacerile Externe din Camera Reprezentanţilor, au cerut ca documentele să fie furnizate până pe 4 octombrie.