DISTRIBUIȚI
Vanity Fair

Fostul avocat al lui Donald Trump, Michael Cohen, care urma să depună mărturie la 7 februarie în Congresul american, a decis să amâne audierea, invocând „ameninţări împotriva familiei” sale venite în special de la preşedinte, a transmis miercuri consilierul său, avocatul Lanny Davis, într-un comunicat citat de mass-media americane, potrivit AFP şi Reuters, scrie agerpres.

Avocatul Lanny Davis, care îl consiliază pe Michael Cohen în legătură cu strategia media, a precizat în comunicat că acesta a decis să îşi amâne audierea pentru o dată ulterioară din cauza „unor ameninţări neîntrerupte împotriva familiei sale din partea preşedintelui Trump”, dar şi a cooperării sale continue cu anchetatorii.


Citește și : Brexit: UE speră că Londra va prezenta ”piste spectaculoase” pentru a se ajunge la deblocarea crizei

După ce a lucrat 10 ani pentru Trump Organization, Michael Cohen, condamnat la trei ani de închisoare pentru că, în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, a cumpărat tăcerea a două femei care ar fi avut relaţii sexuale cu miliardarul newyorkez, a devenit un martor potenţial periculos pentru preşedinte.

Nu a fost fixată încă o nouă dată pentru audierea sa, care se anunţă explozivă.

Trump l-a numit „turnător” pe Cohen într-o postare pe Twitter de luna trecută pentru colaborarea cu procurorii.

Într-un interviu pentru Fox News din această lună, Trump a sugerat că ar avea informaţii compromiţătoare despre socrul lui Cohen.

Citește și : Merkel, discurs ferm la Davos de apărare a ordinii multilaterale postbelice