DISTRIBUIȚI
Daily Mail

Polemicul avocat Michael Avenatti acuzat că a furat 300.000 de dolari de la o clientă de-a sa, actriţa de filme pentru adulţi Stormy Daniels, care a susţinut că a avut relaţii intime cu fostul preşedinte american Donald Trump, a fost găsit vinovat vineri de fraudă şi furt de identitate de către un juriu federal, transmite EFE, potrivit agerpres

Avenatti, în vârstă de 50 de ani, a reprezentat-o pe Daniels în procesele împotriva preşedintelui republican de la acea vreme.


Citește și : India a înregistrat peste 500.000 de decese asociate COVID-19

Potrivit procuraturii, Avenatti i-a furat lui Daniels 300.000 din cei 800.000 de dolari pe care ea i-a primit pentru a-şi scrie memoriile, lucru pe care l-a reuşit trimiţând agentului literar al actriţei un document presupus a fi semnat de către Daniels şi în care ea ar fi cerut ca plata pentru „opera literară” să fie făcută într-un cont care era de fapt controlat de avocat.

Sentinţa reprezintă o nouă lovitură pentru Avenatti, care în iulie 2021 a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru că a încercat să extorcheze compania Nike, cerând să i se plătească 20 de milioane de dolari pentru ca să nu facă publice presupuse probe aflate în posesia sa care, spunea el, dovedeau că această companie de articole sportive ar fi mituit jucători de basket universitar şi pe apropiaţi ai acestora.

În plus, Avenatti mai este vizat de încă un proces în statul California, unde este acuzat că şi-a însuşit 10 milioane de dolari, obţinuţi pentru mai mulţi dintre clienţii săi în urma unor acorduri extrajudiciare.

Citește și : Omul care încearcă să-l dea jos de la putere pe Boris Johnson

Avenatti şi Daniels au devenit faimoşi după ce actriţa a susţinut că a avut o relaţie extraconjugală cu Trump şi că, cu două săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie 2016, ar fi primit de la magnatul american, prin intermediul avocatului său personal, Michael Cohen, suma de 130.000 de dolari pentru a păstra tăcerea.

Daniels, pe numele său real Stephanie Clifford, susţine că ea şi Trump au avut relaţii intime în 2006, când magnatul american era deja însurat cu Melania Trump şi îl aveau pe fiul lor, Barron. Fostul preşedinte a negat că ar fi avut o aventură cu Daniels.