DISTRIBUIȚI

Fiul cel mic al fostului preşedinte egiptean Mohamed Morsi, Abdullah, decedat miercuri noapte la doar 24 de ani în urma unui atac de cord, confirmat în urma autopsiei, a fost înhumat vineri lângă tatăl său, transmite EFE, potrivit agerpres.

Procuratura din Gizeh a ordonat joi efectuarea unei autopsii. Avocatul lui Morsi, Abdelmoneim Abdelmaqsud, a declarat pentru EFE că autopsia a confirmat decesul în urma unei crize cardiace şi a dezminţit zvonurile privind un posibil consum de stupefiante. Ulterior, autorităţile au autorizat înhumarea.


Citește și : Roiuri record de muşte în oraşul pakistanez Karachi după trecerea musonului (FOTO)

Trupul neînsufleţit al lui Abdullah a fost predat familiei la primele ore ale zilei de vineri, în morga din Zeinhum, unde rudele sale au organizat o ceremonie religioasă în moscheea complexului, după cum a informat fratele lui Abdullah, Ahmed, pe contul său de Facebook.

Ahmed a mai anunţat că Abdullah a fost înhumat în cimitirul Nasr City, din estul capitalei Cairo, unde a fost înhumat şi tatăl său, la 18 iunie.

„Odihneşte-te în pace dragul meu, alături de iubitul tău tată. Fie ca Dumnezeu din ceruri şi de pe pământ să-ţi păstreze vie amintirea şi să mânjească numele tuturor celor care l-au mânjit pe al tău”, a scris Ahmed.

Citește și : Iranul anunţă că va folosi centrifuge mai moderne şi mai performante pentru îmbogăţirea uraniului

Abdelmaqsud a precizat că doar familia a putut asista la înhumare, pe fondul unor măsuri de securitate stricte şi al tăcerii oficiale şi a mass media, aşa cum s-a întâmplat şi în urmă cu două luni şi jumătate, la moartea lui Morsi, la vârsta de 67 de ani şi după 6 ani petrecuţi în închisoare.