DISTRIBUIȚI

Mexicul va produce pe plan local doze din vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a anunţat ministrul afacerilor externe Marcelo Ebrard în timpul unei vizite oficiale la Moscova, într-un interviu difuzat miercuri pe feed-ul de Twitter al Sputnik V administrat de fondul pentru promovarea vaccinului, informează Reuters, potrivit agerpres.

Diplomatul mexican a ajuns la Moscova duminică, pentru discuţii care să ducă la un acord asupra îmbutelierii de doze de vaccin rusesc Sputnik V pe teritoriul Mexicului, după ce au fost înregistrate întârzieri în ceea ce priveşte livrările de vaccin.


Citeşte şi: Armata israeliană a doborât o dronă lansată din Liban

Îmbutelierea de doze de vaccin rusesc Sputnik V în Mexic ar urma să înceapă cel mai devreme în luna mai, a anunţat pe Twitter Fondul rus de investiţii directe (RDIF), care comercializează vaccinul peste hotare.

Ministrul de externe mexican, al cărui guvern vrea să accelereze ritmul de vaccinare, a anunţat că circa un milion de persoane au fost deja vaccinate în Mexic cu serul Sputnik V.

Citeşte şi: Facebook vs. Apple: Iată ce trebuie să știți despre războiul privind politica de confidențialitate

Ministerul Sănătăţii mexican a anunţat la sfârşitul lui februarie că se aşteaptă să primească până în aprilie 7,4 milioane de doze de vaccin Sputnik V şi alte 16,6 milioane de doze în luna mai. Mexicul a semnat un acord pentru a achiziţiona în total 24 de milioane de doze.