DISTRIBUIȚI
Morocco World News

Mexicul va primi 24 de milioane de doze de vaccin rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a anunţat luni preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador, relatează AFP, potrivit agerpres

„Am vorbit cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin (…) şi i-am mulţumit pentru decizia de a ne trimite 24 de milioane de doze de vaccin Sputnik V în următoarele două luni”, a scris pe Twitter preşedintele mexican, în vârstă de 67 de ani, care a fost testat pozitiv duminică pentru COVID-19.


Citește și : O furtună puternică A MĂTURAT coasta de sud-est a Africii! 12 oameni au murit!

Ministrul mexican de externe, Marcelo Ebrard, a declarat mai înainte că autorităţile sanitare mexicane aşteaptă sprijinul Rusiei pentru livrarea „cât mai curând posibil” a vaccinului rusesc.

Anunţul oficial al Mexicului survine în condiţiile în care Sputnik V nu a fost încă autorizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) sau de autorităţile sanitare mexicane.

Producătorii vaccinului rusesc au depus o cerere în decembrie anul trecut pentru efectuarea de studii clinice în Mexic.

În Uniunea Europeană, doar două vaccinuri sunt autorizate în prezent: cel de la Pfizer-BioNTech şi cel de la Moderna. Aprobarea vaccinului Astra-Zeneca, care este deja utilizat în Regatul Unit, urmează să aibă loc la sfârşitul lunii ianuarie.

Citește și : Moderna AMÂNĂ un transport de vaccin în Polonia

Mexicul a fost prima ţară din America Latină care a început vaccinarea împotriva COVID-19 pe 24 decembrie, urmat în aceeaşi zi de Chile şi Costa Rica.

Vaccinul Pfizer/BioNTech este primul care a fost autorizat de urgenţă şi singurul disponibil în Mexic.