DISTRIBUIȚI

Guvernul mexican speră ca până la sfârşitul lui martie 2022 să vaccineze împotriva COVID-19 toţi locuitorii eligibili, a anunţat ministrul sănătăţii, Hugo Lopez-Gatell, transmite Reuters, potrivit agerpres

‘Aceste aşteptări se bazează pe viteza cu care sunt fabricate vaccinurile. Guvernul federal are suficiente resurse pentru a achiziţiona dozele necesare’, a scris ministrul luni pe Twitter.


Citește și : Şeful OMS a lansat luni un apel către G7 să garanteze accesul echitabil la vaccinuri

De la debutul campaniei de vaccinare, de Crăciun, în Mexic au fost administrate doar circa 18 milioane de doze, într-o ţară cu 126 milioane de locuitori, a zecea cea mai populată din lume. În jur de 12 milioane de mexicani au primit cel puţin o doză de vaccin.

În cifre absolute, Mexicul înregistrează al patrulea cel mai grav bilanţ al deceselor asociate COVID-19 – după Statele Unite, Brazilia şi India -, până acum fiind confirmate aproximativ 217.000.

Potrivit Reuters, bilanţul real este probabil semnificativ mai mare având în vedere că numărul testelor de depistare a infecţiei cu coronavirus este foarte redus.

Citește și : Tedros Adhanom Ghebreyesus intenţionează să candideze pentru realegerea sa la șefia OMS