DISTRIBUIȚI
CNN International

Ministrul de externe mexican Luis Videgaray a condamnat marţi separarea „crudă şi inumană” a familiilor de migranţi care intră în mod clandestin în SUA, decurgând din politica de „toleranţă zero” a lui Donald Trump faţă de imigraţia ilegală, informează AFP, potrivit agerpres.

„În numele guvernului şi poporului mexican, vreau să exprim condamnarea cea mai categorică şi energică a acestei politici crude şi inumane”, a declarat ministrul într-o conferinţă de presă.


Citește și : Autorităţile de la Damasc denunță patrulele militare desfăşurate de forţele turce lângă Minbej, în nordul Siriei

„Lansăm un apel guvernului american, la cel mai înalt nivel, să-şi reconsidere această politică şi să acorde prioritate bunăstării şi drepturilor băieţilor şi fetiţelor, independent de naţionalitatea lor şi de situaţia lor ca migranţi”, a subliniat Videgaray. „Nu putem să rămânem indiferenţi”, a adăugat el.

Peste 2.300 de copii şi tineri migranţi au fost despărţiţi în ultimele cinci săptămâni de părinţii lor, acuzaţi că au trecut ilegal frontiera în SUA, potrivit cifrelor actualizate luni de administraţia Trump, care indică o accelerare a acestei practici.

Citește și : Americanii deţin 40% din armele de calibru mic din lume (studiu)

În pofida emoţiei provocate de această practică, preşedintele Donald Trump îşi revendică fermitatea extremă la frontiere în numele „toleranţei zero”, afirmând că nu va lăsa ca SUA să devină o „tabără pentru migranţi”.

ONU a denunţat luni o politică „inadmisibilă” şi „crudă”.