DISTRIBUIȚI
CTV News

Autoritățile mexicane au ridicat joi nivelul de alertă după intensificarea activității vulcanului Popocatepetl din apropiere de capitala Ciudad de Mexico, care a început să arunce cu aburi și gaze și cu fragmente de roci încinse care au provocat incendii în zonele învecinate, relataeză Reuters, potrivit Mediafax.

Centrul Național pentru Prevenirea Dezastrelor din Mexic a avertizat populația să nu se apropie de zona vulcanului, anunțând că în ultimele 24 de ore au observat mai mult de 200 de emisii de gaze, la 80 de kilometri sud-est de vulcan.


Citește și : Erdogan: „Eu conduc economia Turciei”

Agenția a ridicat nivelul de alertă de la doi la trei, indicând posibile explozii de magmă și explozii de intensitate ridicată. Acesta este cel de-al treilea cel mai ridicat nivel de alertă pe o scală de la unu la șapte, potrivit agenției mexicane de Protecție civilă.

O erupție care a avut loc marți noapte a generat o coloană de 3 km care a împrăștiat fragmente de roci încinse pe o distanță de 2 km către direcția nord-est, provocând incendii în zonele învecinate. Șapte localități învecinate au anunțat că cenușa rezultată în urma exploziilor a ajuns în zona lor, a transmis agenția.

Citește și : Kremlin: Trump, care a somat Rusia „să plece” din Venezuela, ar trebui să se preocupe de treburile sale