DISTRIBUIȚI
YouTube

Autorităţile mexicane au revizuit în creştere numărul persoanelor contaminate cu noul coronavirus până la aproape 140.000 de cazuri, potrivit unui model de monitorizare epidemiologică a guvernului, relatează AFP, scrie agerpres.

Potrivit acestui model, publicat duminică, ar exista cu 104.562 de cazuri în plus faţă de cele 23.471 anunţate până acum de autorităţi.


Citește și : Lucrătorii migranţi din India s-au luat la bătaie cu forţele de ordine – VIDEO

Acest model aşa-zis de „monitorizare santinelă” funcţionează în Mexic din 2006 şi permite urmărirea evoluţiei bolii fără a efectua o testare masivă a populaţiei.

„Supravegherea santinelă este eficientă pentru că ţine cont de faptul că toate cazurile minore nu sunt documentate”, a explicat la sfârşitul săptămânii trecute adjunctul ministrului sănătăţii, Hugo Lopez Gatell, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Să pretinzi că poţi măsura boala într-un mod direct ar fi o minciună”, a adăugat el.

Nicio nouă informaţie privind numărul de decese provocate de COVID-19 în Mexic nu a fost comunicată. Oficial, 2.154 de persoane au murit în Mexic după ce au fost contaminate cu noul coronavirus.

Citește și : Încă 10 persoane au fost arestate în Indonezia pentru fake-news

Guvernul mexican estimează că vârful pandemiei va fi atins pe 6 mai, în condiţiile în care anumite spitale şi-au atins deja capacitatea maximă în ceea ce priveşte numărul bolnavilor de COVID-19 trataţi.

Mexicul a decretat la sfârşitul lui martie urgenţă sanitară naţională pentru a stopa răspândirea COVID-19, închizând şcolile şi toate activităţile economice neesenţiale şi recomandând, de asemenea, distanţarea socială. Aceste măsuri ar urma, în principiu, să rămână în vigoare până pe 30 mai.