DISTRIBUIȚI
FILE - In this June 22, 2016, file photo, Border Patrol agent Eduardo Olmos walks near the secondary fence separating Tijuana, Mexico, background, and San Diego in San Diego. The number of immigrants in the U.S. illegally has changed little since the Great Recession began, dropping to 11.1 million in 2014 from 11.2 million in 2012 and 11.3 million in 2009, according to a study released Tuesday, Sept. 20, 2016, by the Pew Research Center. (AP Photo/Gregory Bull, File)

Institutul Naţional al Imigraţiei (INM) mexican a anunţat miercuri că a recuperat 51 de cadavre ale unor migranţi la graniţa de nord a ţării cu Statele Unite începând din 2019, relatează joi agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Potrivit INM, membrii Beta Group, grupul său operativ, au recuperat cadavrele din zona de deşert şi din fluviul Rio Grande ce separă cele două ţări, cunoscut sub numele de Rio Bravo la sud de frontieră.


Citeşte şi: Furtuna tropicală Isaias a ajuns în Canada, după ce a ucis şase oameni în SUA

„Din păcate, 51 de cadavre de străini au fost recuperate în regiunile Rio Bravo şi de deşert de-a lungul graniţei de nord a ţării între 2019 şi 2020”, a precizat INM.

Grupul operativ, fondat în urmă cu 30 de ani, ajută de asemenea migranţii aflaţi în tranzit prin Mexic.

Citeşte şi: Echipa lui Trump vrea o dezbatere suplimentară cu Joe Biden

Migranţii se îneacă adesea încercând să traverseze râul pentru a intra în Statele Unite nedetectaţi, dar zona de frontieră de deşert şi terenul muntos pot fi la fel de periculoase, cu temperaturi ce urcă la 50 de grade Celsius în timpul verii, a precizat INM.

Observatorii în domeniul imigraţiei au declarat că numărul deceselor de migranţi a crescut pe măsură ce supravegherea şi securitatea au fost intensificate pentru a preveni traversările ilegale.