DISTRIBUIȚI
The Liberty Light

Ministrul de externe mexican Luis Videgaray efectuează săptămâna aceasta o vizită în Statele Unite ale Americii pentru a discuta cu lideri locali şi cu beneficiari ai programului DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals) de protejare a tinerilor imigranţi, a cărui suspendare a fost anunţată recent de preşedintele Donald Trump, transmite Reuters.

Şeful diplomaţiei mexicane va vizita luni şi marţi Sacramento şi Los Angeles, iar apoi se va deplasa la Washington D.C., la 13 septembrie, a precizat Ministerul de Externe într-un comunicat.


Luis Videgaray are prevăzute întâlniri cu guvernatorul Californiei, Jerry Brown, precum şi cu alţi oficiali, se adaugă în comunicat.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat săptămâna trecută că va pune capăt programului DACA, iniţiat în 2012 de către predecesorul său Barack Obama şi care îi proteja pe tinerii imigranţi fără acte în regulă, aşa-zişii ”Dreamers’ veniţi în SUA când erau copii, acordându-le un statut legal temporar.

Majoritatea beneficiarilor programului sunt mexicani. DACA a permis unui număr de circa 800.000 de tineri să rămână în SUA şi să lucreze sau să frecventeze şcoli. Trump a cerut Congresului să găsească o alternativă la DACA, în decurs de şase luni.