DISTRIBUIȚI

Mexic şi Chile au devenit primele ţări din America Latină care au demarat joi vaccinarea populaţiei împotriva coronavirusului, informează DPA, potrivit agerpres.

În Mexic, debutul campaniei a fost difuzat în direct în timpul unei conferinţe de presă susţinută de preşedintele Andres Manuel Lopez.


Citește și : Regatul Unit şi Uniunea Europeană au ajuns la un acord comercial post-Brexit

Asistenta-şefă a unităţii de terapie intensivă de la Spitalul Ruben Lenero din Ciudad de Mexico a fost prima femeie mexicană vaccinată, potrivit publicaţiei El Universal.

Maria Irene Ramirez este una dintre angajaţii sanitari din linia întâi care tratează pacienţi cu COVID-19. ”Este cel mai frumos cadou pe care l-aş fi putut primi în 2020”, a spus femeia în vârstă de 59 de ani, care s-a oferit voluntar pentru vaccinare. ”Bineînţeles că suntem speriaţi, dar trebuie să mergem mai departe… şi vreau să rămân în prima linie”.

După Ramirez, Zulema Riquelme a fost prima persoană vaccinată în Chile. ”Să fie vaccinaţi toţi oamenii şi să continue vaccinarea”, a spus Riquelme, care lucrează la Hospital Metropolitano din Santiago, potrivit publicaţiei La Tercera.

Primul lot de vaccinuri dezvoltate de Pfizer şi BioNTech a sosit în Mexic miercuri, din Belgia.

Citește și : Barnier, despre acordul post-Brexit: ‘Ziua de azi este o uşurare. Ceasul nu mai ticăie’

Lopez Obrador a aplicat o strategie contradictorie în ceea ce priveşte măsurile contra transmiterii coronaviruslui: mexicanilor li s-a cerut să rămână în locuinţe, iar mai recent, să evite festivităţile dedicate Crăciunului, însă preşedintele Mexicului a respins implementarea unor restricţii.

Mexicul, cu o populaţie de aproape 130 de milioane de locuitori, a înregistrat cel puţin 120.000 de decese legate de coronavirus, ocupând locul al patrulea pe lista ţărilor cu cele mai severe bilanţuri.