DISTRIBUIȚI
Reuters

Cinci persoane au fost împuşcate mortal şi alte cinci au fost rănite în staţiunea turistică Cancun din Mexic, după ce atacatorii au intrat într-un bar şi au deschis focul, scrie The Guardian, scrie News.ro .

Procurorii din statul Quintana Roo au informat că atacul de sâmbătă a avut loc în clubul La Kauka, situat pe strada principală din centrul oraşului Cancun, la aproximativ şase kilometri distanţă de zona de hoteluri.


Citește și : Şeful Pentagonului spune că nu a luat încă „nicio decizie” privind finanţarea zidului la frontiera cu Mexicul

Procurorii susţin că patru bărbaţi care aveau o puşcă şi trei pistoale au intrat în bar şi au început să tragă. Două persoane dintre cele cinci rănite se află în stare gravă.

Violenţele au crescut recent în Cancun şi în statul Quintana Roo după ce reţeuea de droguri Jalisco New Generation a început o bătălie cu reţelele locale pentru a prelua controlul regiunii.

Luna trecută autorităţile au informat că 774 de persoane au fost ucise în Quintana Roo anul trecut, dublu faţă de cele 359 de victime din 2017.

Citește și : Senatorul american Bernie Sanders îşi va anunţa candidatura la prezidenţiale printr-un clip video

De asemenea, în ianuarie şapte persoane au fost împuşcate mortal într-o casă din Cancun, incident pus de autorităţi pe seama unei rivalităţi între doi traficanţi de droguri.