DISTRIBUIȚI
El Txoro Matutino
20505004. México, D.F.- El candidato del Movimiento Progresista a la presidencia, Andrés Manuel López Obrador, ofreció conferencia matutina donde hablo sobre el próximo debate del domingo. VOTO2012/AMLO NOTIMEX/FOTO/JAVIER LIRA OTERO/JLO/POL/

Andres Manuel Lopez Obrador, fost primar al capitalei mexicane, şi-a preluat mandatul de şef al statului, depunând sâmbătă jurământul, scrie Agerpres.

Se aşteaptă ca noul preşedinte de stânga, în vârstă de 65 de ani, să marcheze o nouă direcţie pentru ţara condusă în tradiţional de centru-dreapta, încercând să combată nivelurile ridicate de sărăcie şi criminalitate, scrie dpa.


Citește și : Doi foşti lideri separatişti catalani încep greva foamei în închisoare

În primul discurs adresat naţiunii după învestire, el a afirmat că în timpul mandatului său (2018-2024) va lupta împotriva corupţiei publice şi private, relatează EFE.

Obrador s-a născut într-o familie de comercianţi, la 13 noiembrie 1953, în comunitatea rurală Tepetitan, în sudul statului Tabasco. Este cunoscut mai popular ca Amlo, care este un acronim de la toate iniţialele numelui său.

A fost ales primar al oraşului Ciudad de Mexico în 2000. A candidat şi la alegerile prezidenţiale din 2006 şi 2012, pe care le-a pierdut. De data aceasta a candidat pentru o coaliţie de trei partide, condusă de partidul Mişcarea de Regenerare Naţională (Morena), pe care el l-a fondat în 2014, şi a fost ales cu 53% din voturi dintre patru candidaţi.

Citește și : Donald Trump şi-a anulat conferinţa de presă planificată la summitul G20