DISTRIBUIȚI

O avarie de câteva ore a provocat haos marţi seară pe una dintre principalele linii ale metroului parizian, foarte frecventată de turişti, forţând evacuarea a sute de pasageri pe o căldură puternică, relatează miercuri France Presse, potrivit agerpres.

Cinci pasageri au trebuit să fie îngrijiţi de pompieri după ce li s-a făcut rău din cauza căldurii, a declarat un purtător de cuvânt al Brigăzii de pompieri din Paris, asigurând că aproximativ 40 de pompieri au fost mobilizaţi pentru a facilita evacuarea.


Citeşte şi: Un avion cu 100 de oameni la bord S-A PRĂBUŞIT în Mexic – VIDEO

Incidentul a avut loc marţi la ora locală 20:10 (18:10 GMT) pe linia 1, complet automatizată şi care traversează Parisul de la est la vest deservind mai multe obiective turistice din capitala Franţei, printre care Luvru, Grădinile Tuileries, Bulevardul Champs-Elysées. Evacuarea pasagerilor s-a încheiat după mai mult de două ore.

Potrivit operatorului de metrou RATP (Regie autonome des transports parisiens), traficul a fost reluat în mod normal miercuri dimineaţă devreme.

Avaria s-a datorat unei probleme tehnice ce a afectat un tren între două staţii din centrul capitalei franceze.

Citeşte şi: Trump s-a răzgândit în privinţa Chinei şi măreşte taxa pe importuri

În total, avaria a provocat oprirea a opt trenuri pe linia 1, în timp ce pasagerii au fost evacuaţi pe trecerea îngustă dintre tren şi peretele tunelului, uneori în condiţii haotice dezaprobate puternic de mulţi internauţi pe Twitter.

Acest incident, rar dar nu fără precedent, s-a produs într-un moment când situaţia revenea lent la normal în gara Montparnasse ce deserveşte în primul rând vestul ţării, complet paralizată vineri de o uriaşă pană de curent care a perturbat traficul feroviar în plin sezon estival.