DISTRIBUIȚI

Călătorii care circulă cu metroul în regiunea San Francisco Bay Area din California au observat în ultimele luni un nou ”impiegat”, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Un uliu-erete în vârstă de cinci ani pe nume Pac-Man veghează staţia El Cerrito del Norte, însă nu pentru a prinde călătorii care circulă fără bilet, ci porumbeii.


Citeşte şi: Trump se teme că FBI-ul i-a ‘plantat’ probe în timpul percheziţiei de la Mar-a-Lago – Black News

Ricky Ortiz, şoimar în cadrul Falcon Force şi supraveghetorul lui Pac-Man, a început să patruleze prin staţii însoţit de pasărea de pradă în această vară, în urma unui contract încheiat cu Sistemul de transport rapid din Bay Area (BART), pentru a ţine porumbeii la distanţă şi a proteja călătorii de găinaţul de porumbel.

Echipa patrulează trei zile pe săptămână, începând cu intrarea de la nivelul inferior, după care urmează inspectarea platformelor şi izgonirea porumbeilor care se odihnesc pe balustrade sau pe schelele din interiorul staţiei.

Până acum, Ortiz a sesizat o diferenţă foarte mare.

”Au rămas mai puţin de jumătate dintre porumbei la o săptămână după ce am început să patrulăm”, a spus el.

Ortiz încearcă să nu-l lase pe Pac-Man să se ospăteze cu porumbei sau rozătoare locale, oferindu-i în schimb gustări pe parcursul zilei pentru a-şi menţine prietenul înaripat fericit la locul de muncă.

Până acum, Pac-Man a fost foarte apreciat de navetişti.

Rider Bethany Campbell, de 43 de ani, a făcut un selfie alături de Ortiz şi de Pac-Man pentru a-l trimite familiei ei.

Citeşte şi: EMA ar putea aproba un vaccin Pfizer care ţinteşte sub-variantele Omicron – Black News

”Familia noastră trăieşte în Midwest şi în sud, iar ei cred că tot ce se întâmplă în zona golfului (San Francisco) este ciudat, aşa că ideea că aici sunt folosite păsări pentru eradicarea păsărilor este pur şi simplu amuzantă pentru ei”, a spus Campbell, adăugând că s-a speriat când a văzut uliul prima dată, dar că acum crede că este un lucru grozav.

”Am schimbat vagonul pentru că nu voiam să fiu prinsă într-o cutie de metal alături de o pasăre de pradă”.