DISTRIBUIȚI
Wikipedia

Metropolitan Opera din New York a anunţat joi că a fost ţinta unui atac cibernetic care a împiedicat funcţionarea site-ului său, a casei de bilete şi a centrului de apeluri, informează AFP, potrivit agerpres

Prestigioasa operă din metropola americană a artelor şi culturii a declarat că „problemele sale de reţea” au început joi.


Citește și : Armata poloneză are în vedere să convoace circa 200.000 de civili pentru instrucţie militară

Spectacolele programate vor avea loc, însă comenzile de noi bilete, schimburile şi rambursările nu sunt în prezent posibile, a precizat Met Opera.

Instituţia situată într-un cartier luxos din nordul Manhattanului nu a dat nicio explicaţie cu privire la natura atacului informatic şi nu a răspuns solicitărilor AFP.

Media de specialitate OperaWire, citând o scrisoare a directorului general al Met Opera, Peter Gelb, adresată membrilor instituţiei, a precizat că o anchetă este în curs de desfăşurare.

De ani de zile, atacurile informatice au vizat companii, instituţii private şi publice şi departamente guvernamentale din Statele Unite şi din multe ţări străine.

Citește și : Papa Francisc a început să plângă când a menţionat suferinţa ucrainenilor, în timpul unei rugăciuni

Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA a adoptat joi un proiect de lege privind apărarea naţională, care alocă zeci de milioane de dolari pentru consolidarea securităţii cibernetice.