DISTRIBUIȚI

Papa Francisc le-a cerut columbienilor să nu se lase doborâţi, nici înşelaţi şi să nu îşi piardă bucuria, în primele cuvinte pe care le-a adresat persoanelor care s-au îmbulzit la Nunţiatura Apostolică pentru a-i ura bun venit, relatează EFE, conform agerpres.

Papa Francisc a ajuns miercuri seară în Colombia, unde va rămâne până la 10 septembrie iar după ceremonia de bun venit de la aeroportul militar Catam din Bogotá el s-a urcat în papamobil şi a străbătut cei 15 kilometri până la Nunţiatură unde va petrece patru nopţi.


Citeşte şi: EXPLOZIE la un oficiu poştal din SUA. Cel puţin o persoană a fost rănită – FOTO

La venirea sa, Suveranul Pontif s-a adresat mulţimii care îl aştepta încă de la primele ore ale dimineţii. El s-a adresat mai ales tinerilor cărora le-a spus să nu se dea bătuţi, nici păcăliţi, să nu îşi piardă bucurie, nici speranţa şi nici zâmbetul.

În faţa Nunţiaturii a fost improvizată o „piaţă Sf.Petru” unde s-a instalat o tribună şi o zonă pentru presă.

La prima sa „audienţă” oferită în Bogota, papa i-a binecuvântat pe membrii Institutului Distrital pentru protecţia copiilor şi tinerilor (Idipron) şi a fost întâmpinat cu cântece şi ritmuri de cumbia.

Papa Francisc a primit o „ruana”, tradiţionalul poncho columbian pe care tinerii de la Idipron l-au confecţionat special pentru el şi pe care papa nu a ezitat să-l îmbrace.

Apoi Sfântul Părinte s-a retras să se odihnească după o călătorie care a durat 12 ore.