DISTRIBUIȚI
abc.net.au

Papa Francisc a făcut un apel global la fraternitate în tradiţionalul său mesaj „Urbi et Orbi”, rostit cu ocazia Crăciunului, informează DPA şi AFP, potrivit agerpres.

„Care este mesajul universal al Crăciunului? Este acela că Dumnezeu este un Tată bun, iar noi suntem toţi fraţi şi surori”, a declarat marţi suveranul pontif de la balconul central al bazilicii Sf. Petru.


Citește și : Bilanțul atacului lansat împotriva unui complex de clădiri guvernamentale din Kabul a ajuns la 43 de morți

„Acest adevăr constituie baza viziunii creştine despre umanitate. Din acest motiv, dorinţa mea pentru un Crăciun fericit este o dorinţă de fraternitate”, a explicat Papa, referindu-se la „fraternitatea dintre indivizii fiecărei naţiuni”, dar şi la cea „dintre oameni cu idei diferite” sau la cea „dintre persoane cu religii diferite”.

Papa Francisc a făcut totodată apel la pace şi reconciliere între israelieni şi palestinieni, dar şi în locuri precum Siria, Yemen, Africa, Peninsula Coreeană, Ucraina, Venezuela şi Nicaragua.

În acest context, Papa a adus în special în discuţie situaţiile din Siria şi Yemen, solicitând comunităţii internaţionale să acţioneze cu fermitate pentru ca refugiaţii sirieni să se poată întoarce şi trăi în pace în ţara lor. El şi-a exprimat totodată speranţa că armistiţiul obţinut prin medierea comunităţii internaţionale în Yemen ar putea în cele din urmă scăpa de război şi foamete populaţia acestei ţări, unde războiul s-a soldat cu cel puţin 10.000 de morţi din 2015.

Citește și : Costa Rica: Elena Udrea şi Alina Bica au fost eliberate din arest preventiv

Mesajul „Urbi et Orbi” este rostit cu ocazia Crăciunului şi a Paştelui, dar şi după alegerile papale, şi oferă iertarea păcatelor, atât pentru cei prezenţi la ceremonie, cât şi pentru cei care o urmăresc la radio sau la televizor.