DISTRIBUIȚI
Fiveprime

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a cerut, miercuri, autorităţilor din Marea Britanie şi Poliţiei metropolitane să ia măsuri, după ce două firme româneşti din Londra au primit scrisori cu mesaje xenofobe. ”Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm orice formă de manifestare xenofobă şi discriminatorie”, a transmis MAE, potrivit news.ro.

MAE a transmis, miercuri, precizări cu privire la informaţiile conform cărora două firme româneşti din Londra au primit scrisori anonime cu conţinut xenofob.


Citeşte şi: Guvernul de la Madrid face un pas important pentru legalizarea eutanasiei

”Din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Londra, a semnalat deja această situaţie Ministerului britanic de Externe şi conducerii Poliţiei metropolitane londoneze, cu solicitarea de a clarifica aceste incidente şi de a lua măsurile care se impun pentru a preveni şi sancţiona orice formă de manifestare xenofobă la adresa cetăţenilor români prezenţi în Marea Britanie”, a transmis MAE.

Sursa citată a precizat că, de asemenea, cazul a fost adus şi la cunoştinţa Reprezentanţei Comisiei Europene în Marea Britanie, având în vedere importanţa pe care Uniunea Europeană o acordă principiului nediscriminării şi protejării drepturilor cetăţenilor europeni.

”Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm orice formă de manifestare xenofobă şi discriminatorie şi, în egală măsură, încurajează cetăţenii români care s-ar putea regăsi în astfel de situaţii sau care au cunoştinţă de astfel de situaţii să informeze atât Ambasada României la Londra, cât şi autorităţile britanice competente, pentru a putea fi luate măsurile care se impun”, a mai transmis MAE.

Citeşte şi: Bernie Sanders câştigă ‘la mustaţă’ alegerile din New Hampshire. Rezultat umilitor pentru Biden!

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe subliniază că acest incident nu este reprezentativ pentru atitudinea societăţii britanice faţă de cetăţenii români care locuiesc şi lucrează în Marea Britanie, comunitatea românească din Regatul Unit fiind bine integrată în societatea britanică şi apreciată pentru contribuţia activă la dezvoltarea economiei şi societăţii britanice.

Potrivit RFI, două firme româneşti din nordul Londrei au primit scrisori anonime cu conţinut xenofob în limba engleză.

Ambele firme sunt situate în cartierul Burnt Oak, un fel de Mică Românie în capitala britanică.