DISTRIBUIȚI
abc.net.au

Papa Francisc şi-a exprimat miercuri „compasiunea” faţă de victimele cutremurului din Afganistan şi „consternarea” faţă de asasinarea a doi preoţi iezuiţi în Mexic, informează AFP, potrivit agerpres.

„În ultimele ore, un cutremur a făcut victime şi a provocat pagube semnificative în Afganistan”, a declarat suveranul pontif în limba italiană la finalul audienţei sale generale săptămânale din Piaţa Sfântul Petru.


Vezi şi: CUTREMUR puternic în Afganistan (VIDEO)! Sute de oameni au murit! – Black News

„Îmi exprim compasiunea faţă de răniţi şi faţă de cei afectaţi de cutremur. Şi mă rog în special pentru cei care şi-au pierdut viaţa şi pentru familiile lor”, a adăugat pontiful, în timp ce bilanţul cutremurului cu magnitudinea 5,9 care a lovit sud-estul ţării în noaptea de marţi spre miercuri ajunsese la aproape o mie de morţi şi peste 600 de răniţi, potrivit unui ministru adjunct pentru gestionarea dezastrelor.

„Sper că, cu ajutorul tuturor, suferinţele dragului popor afgan pot fi uşurate”, a subliniat Papa Francisc în faţa a mii de credincioşi.

Papa argentinian, în vârstă de 85 de ani, şi-a exprimat de asemenea „tristeţea” şi „consternarea” după asasinarea a „doi fraţi iezuiţi” şi a unui laic luni într-o biserică din Mexic.

Citeşte şi: 15 morţi şi 16 răniţi într-un atac rus în regiunea Harkiv – Black News

„Atâtea crime în Mexic. Sunt aproape, prin afecţiune şi rugăciune, de comunitatea catolică afectată de această tragedie. Repet încă o dată că violenţa nu rezolvă problemele, ci sporeşte suferinţa inutilă”, a declarat Papa, el însuşi membru al Societăţii lui Iisus.

Atacul, care a avut loc în munţii izolaţi din statul nordic Chihuahua, a provocat o mare emoţie în această ţară, unde conferinţa episcopală a condamnat „tragedia” şi a cerut „o anchetă rapidă”, dar şi mai multă siguranţă pentru credincioşi.