DISTRIBUIȚI
ata.gov.al

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat miercuri că va recomanda aplicaţiile pentru smartphone-uri care contribuie la limitarea răspândirii coronavirusului dacă aceste softuri vor da rezultate, potrivit mediafax.

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat că, dacă se va demonstra că aplicaţiile pentru smartphone-uri sunt eficiente în limitarea răspândirii coronavirusului, le va recomanda şi este pregătită să îşi instaleze un astfel de software.


Citește și : Merkel extinde măsurile de distanţare socială în Germania până după Paşte

Experţi europeni au anunţat luni că vor lansa curând tehnologii pentru smartphone-uri care contribuie la depistarea persoanelor care au intrat în contact cu persoane infectate cu noul coronavirus, ajutând astfel autorităţile medicale să limiteze răspândirea bolii.

„Este clar că va fi pe bază de voluntariat, dar, dacă testarea acestor aplicaţii va arăta că sunt bune şi eficiente în depistarea contactelor, categoric aş fi favorabilă să le recomand cetăţenilor. Sigur că aş fi pregătită şi să utilizez eu o astfel de aplicaţie pentru a-i ajuta pe alţii”, a declarat Angela Merkel, potrivit agenţiei Reuters, într-o videoconferinţă de presă.

Italia şi Germania au aplicat măsuri stricte de limitare a răspândirii coronavirsului. Restricţiile de circulaţie în Italia şi Germania urmează să fie prelungite până la jumătatea lunii aprilie.

Citește și : Putin a dat undă verde pentru a se institui starea de urgenţă în Rusia