DISTRIBUIȚI
cnn

Cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron au salutat schimbul de prizonieri între Ucraina și separatiștii pro-ruși, afirmând că este un gest umanitar care va contribui la restabilirea încrederii între cele două părți, a afirmat o reprezentantă a Guvernului de la Berlin, transmite mediafax.

„Cancelarul Angela Merkel și președintele francez, Emmanuel Macron, au salvat astăzi (duminică, n.red) eliberarea și schimbul de prizonieri în estul Ucrainei”, a afirmat oficialul german.


Citește și: ATAC armat într-o biserică din Texas: Cel puțin doi oameni au murit!

„Înaintea sărbătorilor de Anul Nou și a Crăciunului Ortodox, schimbul de astăzi a fost un gest umanitar așteptat de mult timp. Va contribui la restabilirea încrederii între părți”, a adăugat reprezentanta Guvernului german.

Potrivit datelor disponibile până în acest moment, Ucraina a eliberat 124 de persoane, în schimbul a 76 de prizonieri deținuți de autoritățile separatiste pro-ruse.

Citește și : Zboruri anulate în cea mai aglomerată zi pe aeroportul din Lisabona

Acordul privind schimbul de prizonieri a fost încheiat între președintele rus Vladimir Putin și omologul său ucrainean Volodimir Zelenski la Paris în luna decembrie.

Rebelii separatiști din regiunile Donețk și Lugansk se află în conflict cu autoritățile ucrainene din 2014. În prezent, cele două regiuni din estul Ucrainei se află sub controlul rebelilor, sprijiniți de Moscova, însă Kievul a anunțat în repetate rânduri că intenționează să recâștige controlul asupra acestor teritorii.