DISTRIBUIȚI
REUTERS

Cancelarul german Angela Merkel şi şeful statului francez Emmanuel Macron se vor deplasa la 17 martie la Istanbul pentru discuţii despre migranţi şi Siria cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, a declarat acesta din urmă presei din Turcia, potrivit AFP şi Reuters, transmite şi agerpres.

„Ne vom reuni la Istanbul săptămâna viitoare, marţi (17 martie – n.r.)”, a declarat Erdogan într-o discuţie cu presa turcă în avionul care l-a adus înapoi în Turcia de la Bruxelles.


Citeşte şi: Trump NU are nevoie să-şi facă testul anti-COVID-19

El a mai spus că la summit ar putea să participe de asemenea şi premierul britanic Boris Johnson.

Erdogan a atras atenţia totodată că Turcia nu intenţionează să îşi închidă punctele de trecere a frontierei spre Europa pentru moment şi că Grecia trebuie să îşi deschidă în prezent graniţa.

Citeşte şi: SUA trimit în Portugalia bombardiere grele

Liderul turc s-a întâlnit luni la Bruxelles cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, fără ca la finalul discuţiilor să fie publicată o declaraţie comună sau să fie susţinută o conferinţă de presă comună, aşa cum era planificat.

Această întâlnire a fost convocată de urgenţă după ce Turcia a anunţat în urmă cu două săptămâni deschiderea frontierelor sale cu Europa pentru a permite miilor de migranţi să plece de pe teritoriul său, provocând un aflux la frontiera cu Grecia.