DISTRIBUIȚI
dpa

Cancelarul federal german Angela Merkel a apărat din nou decizia sa de a nu închide frontierele Germaniei în timpul crizei refugiaţilor din 2015, informează miercuri dpa, scrie agerpres.

„Cred că Germania a ajutat mulţi oameni aflaţi în nevoie şi acest efort a fost făcut de întreaga societate germană, pentru a reuşi acest lucru”, a declarat Merkel în Parlamentul Germaniei, miercuri.


Citește și : Emily O’Reilly a fost realeasă în funcţia de Ombudsman European

Merkel a răspuns astfel la întrebarea pusă de Gottfried Curio, de la partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD). Acesta a întrebat-o dacă ea îşi asumă responsabilitatea pentru cele peste 800.000 de infracţiuni care ar fi fost comise de imigranţi între 2014 şi 2018 şi care în opinia lui puteau fi prevenite prin menţinerea unor controale mai aspre.

Potrivit Angelei Merkel, guvernul federal s-a preocupat de organizarea şi controlul migraţiei şi va continua să facă acest lucru. Cifrele arată de asemenea că „această muncă nu a fost zadarnică şi ea a dat în mod cert roade”, a spus ea, în aplauzele facţiunii sale conservatoare, alături de ale altor parlamentari.

Ea a subliniat că, în calitate de cancelar federal, este întotdeauna responsabilă pentru evenimentele politice din ţară. „Sunt de asemenea bucuroasă că am primit sarcina de a deţine o funcţie atât de importantă”, a spus Merkel.

Cancelarul german a mai menţionat că există perspective clar diferite asupra a ceea ce s-a întâmplat în 2015 şi în anii care au urmat.

Citește și : Camera Reprezentanţilor deschide dezbaterea privind punerea sub acuzare a lui Trump