DISTRIBUIȚI
Digi24

Cancelarul german Angela Merkel a convocat pentru luni o reuniune naţională a autorităţilor germane şi a producătorilor de vaccinuri împotriva COVID-19, într-o perioadă în care tensiunile privind distribuirea dozelor continuă să crească, relatează AFP, potrivit agerpres.  

”Cancelaria şi şefii guvernelor regionale au convenit să se reunească pentru o discuţie asupra vaccinurilor”, a anunţat joi un purtător de cuvânt al guvernului federal, precizând că ”reprezentanţi ai producătorilor de vaccinuri” vor fi de asemenea prezenţi.


Citește și : Atena vrea să trimită patrule de poliţie în univesităţile şi campusurile elene! Mii de studenţi protestează împotriva legii

Reuniunea, programată pentru ora locală 14:00 (13:00 GMT), survine într-un context tensionat. Guvernul german, la fel ca multe alte guverne din Europa, este criticat pentru lentoarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

În ceea ce le priveşte, autorităţile germane învinovăţesc parţial pe producători, cărora le reproşează că nu livrează cantităţile de vaccin promise.

Citește și : De ce cred unii oameni de ştiinţă că mutaţia britanică a coronaviruslui ar putea fi mai periculoasă?

Controversa este deosebit de intensă cu grupul AstraZeneca, sub presiunea întregii Uniuni Europene cu privire la acest subiect. Producătorul anglo-suedez este suspectat în mod implicit că a favorizat furnizări de vaccin către Marea Britanie în detrimentul Uniunii Europene.