DISTRIBUIȚI
dpa

Dacă liderii Uniunii Europene reuşesc să se pună de acord privind obiectivul de realizare până în 2050 a neutralităţii în ceea ce priveşte impactul asupra climei asta ar trimite un „semnal puternic” lumii, a declarat Angela Merkel la venirea la summitul UE de la Bruxelles, relatează DPA şi Reuters, potrivit agerpres.

„Ar fi un semnal puternic că Europa este cu adevărat continentul care va fi în 2050 neutru din punct de vedere al impactului asupra climei, dar trebuie să aşteptăm discuţiile”, a spus Merkel înainte de discuţiile cu liderii UE.


Citește și : Ahmet Davutoglu îşi face propriul partid în Turcia

„Germania s-a angajat deja la neutralitate din punct de vedere climatic până în 2050. Vom discuta astăzi (joi – n.r.) dacă şi alte ţări vor face acelaşi lucru. Sper că putem realiza asta”, a mai afirmat cancelarul german.

Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a prezentat miercuri Pactul ecologic european în Parlamentul European, o foaie de parcurs menită să asigure durabilitatea economiei UE, prin transformarea provocărilor legate de climă şi de mediu în oportunităţi în toate domeniile de politică şi prin garantarea unei tranziţii care să fie echitabilă pentru toţi, se menţionează într-un comunicat al CE.

Pactul ecologic european stabileşte măsuri ce ar urma să transforme Europa în primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050, să dinamizeze economia, să îmbunătăţească sănătatea şi calitatea vieţii cetăţenilor, să ocrotească natura şi să garanteze că nimeni nu este lăsat în urmă.

Citește și : Trump s-a supărat că n-a fost ales el Persoana Anului 2019 şi o ironizează pe Greta Thunberg: ‘Relaxează-te, Greta! Relaxează-te!’