DISTRIBUIȚI
The Sun

Cancelarul german Angela Merkel a declarat sâmbătă că o coaliţie de stânga din trei partide fără formaţiunea sa conservatoare Uniunea Creştin-Democrată (CDU) este un experiment pe care Germania nu şi-l poate permite, relatează DPA. 

Pentru a înlătura formaţiunea Angelei Merkel de la guvernare, Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) – al doilea cel mai mare partid din Germania – ar avea nevoie de sprijinul Die Linke (stânga radicală) şi de Verzi (ecologişti). Această alianţă nu ar avea precedent la nivel naţional.


„Trăim vremuri nesigure. Nu ar trebui să ne permitem să intrăm în experimente în acest moment”, a declarat Merkel în timpul unui miting electoral în oraşul Binz, cu nouă zile înainte de alegerile legislative din Germania.

Merkel a criticat SPD pentru că nu a adoptat o poziţie clară cu privire la o coaliţie formată din cele trei partide.

„Nu avem un răspuns la această întrebare – ar fi pregătiţi să intre într-o coaliţie roşu-roşu-verde sau nu?”, a spus ea, referindu-se la culorile oficiale ale partidelor de stânga.

Şefa guvernului german s-a adresat sâmbătă unui public format din circa 5.000 de susţinători, notează DPA.

Conform ultimelor sondaje de opinie, Uniunea Creştin-Democrată, formaţiunea pe listele căreia candidează Angela Merkel, este creditată cu 36% din intenţiile de vot, în timp ce Partidul Social-Democrat este creditat cu 23% din voturi.