DISTRIBUIȚI
DW

Cancelarul german Angela Merkel a asigurat duminică că guvernul său îşi va continua activitatea în pofida demisiei şefei partenerilor social-democraţi, care a pus un pic în pericol o coaliţie fragilizată de rezultatul în alegerile europene, potrivit AFP şi dpa, potrivit agerpres.

„Ceea ce vreau să spun în numele guvernului este că noi ne vom continua munca cu toată seriozitatea şi simţul nostru de responsabilitate”, a declarat Merkel într-o scurtă alocuţiune în marja unei reuniuni a partidului său creştin-democrat CDU la Berlin.


Citește și : Pompeo îi răspunde lui Rouhani : SUA sunt pregătite să poarte un dialog cu Iranul fără precondiții

„Problemele pe care guvernul trebuie să le rezolve sunt în continuare pe masă – în Germania, la fel ca în Europa şi în restul lumii”, a adăugat ea. ” Şi în acest spirit vom continua să acţionăm”, a afirmat Merkel.

În alocuţiunea sa, cancelarul a elogiat-o pe lidera SPD, Andrea Nahles, calificând-o drept o personalitate cu un „caracter nobil”, potrivit dpa. „Am lucrat cu ea mulţi ani, atât ca ministru federal pentru muncă şi afaceri sociale, cât şi ca lider de partid şi de grup”, a spus Merkel.

Înaintea ei, presupusa sa succesoare şi lidera Uniunii Creştin-Democrate CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, emisese un mesaj cu un conţinut asemănător.

Angela Merkel a afirmat întotdeauna că doreşte să-şi încheie al patrulea mandat la termenul prevăzut în 2021, reuşind – în pofida înmulţirii crizelor guvernamentale de un an – să păstreze la putere o coaliţie între SPD şi CDU, nepopulară.

Citește și : Guvernul lui Netanyahu se zguduie – Premierul israelian i-a demis pe miniștrii pentru Educație și Justiție