DISTRIBUIȚI
Digi24

Cancelarul federal german Angela Merkel a declarat sâmbătă că ţara sa a trecut până acum cu bine de testul coronavirusului, dar că mai este nevoie de un mare efort pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19, informează dpa, potrivit agerpres.

„Până acum am trecut cu bine testul” coronavirusului, a spus Merkel în mesajul său video săptămânal. „Majoritatea covârşitoare a oamenilor din ţara noastră s-au ghidat după principii de precauţie, raţiune şi responsabilitate pentru alţii”, a estimat ea.


Citește și : Brazilia devansează Spania și urcă pe locul al cincilea în privinţa deceselor de COVID-19

Merkel i-a atenţionat pe germani să nu cadă în plasa unui fals sentiment de siguranţă. „Unii oameni cred acum că, dacă nu a avut loc o mare suferinţă în masă, pericolul nu a fost atât de mare de la bun început. Este o eroare!”, a subliniat cancelarul federal german.

Angela Merkel şi-a exprimat speranţa că relaxarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei va fi posibilă la timpul potrivit, dar că ea se bazează pe germani să aibă în continuare un comportament responsabil.

Chiar dacă Germania a înregistrat un număr mare de persoane contaminate, numărul de decese de COVID-19 se menţine relativ scăzut. Numărul de contaminări a scăzut puternic după ce guvernul Angelei Merkel a introdus o serie de restricţii în martie.

Citește și : Trump: SUA încetează relaţia cu OMS