DISTRIBUIȚI
AFP

Cancelarul german Angela Merkel doreşte să mărească presiunea economică asupra Turciei pentru a ajuta la eliberarea unor cetăţeni germani deţinuţi în această ţară, au anunţat sâmbătă media germane, relatează DPA.

‘Va trebui să reducem cooperarea noastră economică cu Turcia şi să revizuim unele proiecte’, a afirmat cancelarul german Merkel, potrivit unor declaraţii publicate în ediţia de sâmbătă a ziarului Passauer Neue Presse.


Merkel a descris „scandalos” faptul că mai mulţi cetăţeni germani sunt închişi în prezent în Turcia.

‘Acordăm asistenţă consulară celor deţinuţi cât de bine putem, dar din nefericire Turcia’ face aceste eforturi dificile în câteva cazuri’, a afirmat responsabilul german.

Politicianul de opoziţie Cem Oezdemir, lider al Verzilor germani, a cerut de asemenea continuarea presiunii economice asupra Ankarei şi a preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Câţiva cetăţeni germani – între care doi jurnalişti şi un militant pentru drepturile omului – se află în prezent în arest preventiv în închisori din Turcia în baza unor acuzaţii de legături cu terorismul.

Numeroase persoane cu cetăţenie europeană au fost reţinute în ultimul an în Turcia, multe fiind acuzate de implicarea în tentativa de lovitură de stat din 15 iulie anul trecut împotriva preşedintelui turc Recep Tayyip Erodgan.