DISTRIBUIȚI
dpa

Planul cancelarului Angela Merkel de a convinge alte ţări din Uniunea Europeană să primească înapoi migranţi pentru ca graniţele Germaniei să rămână deschise nu trebuie să se facă pe seama contribuabilului german, a declarat joi un membru important al formaţiunii bavareze aliate a Uniunii Creştin Democrate (CDU) conduse de şefa guvernului, Uniunea Creştin Socială (CSU), potrivit dpa, relatează agerpres.

„Suntem îngrijoraţi că Angela Merkel va începe să meargă prin Europa cu un carnet de cecuri”, a declarat Markus Ferber (foto) pentru grupul media RND. „Ea are nevoie de Grecia şi Italia pentru o soluţie la chestiunea refugiaţilor”, a mai spus el.


Citeşte şi: Un jurnalist german a fost ridicat de jandarmi în timpul protestului din Piața Victoriei

Merkel a acceptat un termen limită până la sfârşitul lunii iunie – stabilit de ministrul său de interne, Horst Seehofer, care conduce CSU – pentru a găsi o soluţie împreună cu alte ţări din UE privind gestionarea migraţiei ilegale spre şi în interiorul blocului comunitar.

Seehofer a ameninţat că va închide graniţele Germaniei pentru unele grupuri de migranţi dacă Merkel nu va găsi o soluţie.

Merkel încearcă să obţină acorduri bilaterale prin care state membre ale UE vor luna înapoi migranţii care vor să intre în Germania, pe baza aşa-numitului Regulament Dublin, care stipulează că refugiaţii ar trebui trimişi înapoi în prima ţară din UE unde şi-au înregistrat cererea de azil.

Citeşte şi: S-au supărat ţiganii. Vor să-i arate lui Salvini cine sunt ei cu adevărat (AFP)

Într-o conferinţă de presă la începutul acestei săptămâni, Merkel a spus că le va oferi ţărilor ajutor dacă acceptă să primească înapoi migranţi, în acorduri similare cu înţelegerea privind refugiaţii semnată de Turcia cu UE.

Liderii Germaniei, Austriei, Italiei, Franţei şi ai altor câtorva state membre ale UE se vor reuni duminică la Bruxelles pentru un summit extraordinar privind revizuirea regulilor de azil ale blocului comunitar.