DISTRIBUIȚI
dpa

Cancelarul german Angela Merkel consideră că există ”motive de optimism prudent” în legătură cu evoluţia crizei cauzate de noul coronavirus în Germania, precizând că nu sunt necesare restricţii suplimentare, transmite joi dpa, scrie agerpres.

”Curba se aplatizează”, a spus Merkel joi la Berlin.


Viaţa publică s-a redus drastic în Germania începând de la jumătatea lunii martie. Conform măsurilor de distanţare socială respective, persoanele trebuie să rămână în case cu excepţia deplasărilor esenţiale.

Citește și : Bilanțul pandemiei de COVID-19 în Olanda

Şefa executivului german a cerut populaţiei să respecte măsurile de protecţie în vigoare în timpul weekendului pentru Paştele catolic şi protestant.

La rândul său, ministrul german al sănătăţii Jens Spahn a spus că revenirea la condiţiile normale de viaţă va fi mai probabilă dacă în perioada Paştelui măsurile de protecţie şi distanţarea socială sunt respectate cu vigilenţă.

”Dacă acum devenim neglijenţi, creşte probabilitatea ca o extindere a restricţiilor să fie necesară”, a menţionat Spahn.

Numărul contagierilor cu noul coronavirus ajunsese miercuri seara în Germania la 103.228 cazuri, în timp ce numărul morţilor a crescut cu 254 într-o singură zi, ajungând în total la 1.861.

Germania se plasează pe locul al cincilea în privinţa numărului de infectări cu SARS-CoV-2, după SUA, Spania, Italia şi Franţa.

Citește și : Record de cazuri noi de COVID-19 în Rusia, totalul depăşeşte 10.000