DISTRIBUIȚI
DW

Germania vrea să lupte până la final pentru un acord de Brexit, în cooperare cu celelalte state membre ale Uniunii Europene, a declarat joi cancelarul Angela Merkel, citat de dpa, potrivit agerpres.

Toate cele 27 de state care vor rămâne în UE vor lupta până în ultima zi pentru a se asigura că Marea Britanie nu iese din blocul comunitar fără acord, a declarat Merkel în cadrul unei conferinţe găzduite de puternicul sindicat IG Metall la Nurnberg.


Citește și : Erdogan ameninţă UE: ‘Vom deschide porţile şi vom trimite 3,6 milioane de refugiaţi’

Afirmaţiile cancelarului german au loc după ce guvernul de la Londra a difuzat informaţii conform cărora Angela Merkel a avut o poziţie nouă în chestiunea nord-irlandeză în această săptămână într-o convorbire cu prim-ministrul britanic Boris Johnson care a făcut un acord imposibil. Berlinul a infirmat aceste informaţii.

În eventualitatea unui Brexit dezordonat, procesul ar trebui să fie cât mai suportabil posibil pentru indivizi, a spus Merkel.

„Încercăm să reducem la minim efectele negative în ambele ţări, chiar dacă are loc o ieşire dezordonată”, a afirmat ea, pronunţându-se în favoarea călătoriilor fără viză şi a păstrării beneficiilor de securitate socială şi de pensie.

Citește și : Iranul cheamă la ‘încetarea imediată’ a ofensivei Turciei în nord-estul Siriei