DISTRIBUIȚI
Ellevate Network

Angela Merkel a fost desemnată cea mai puternică femeie din topul Forbes și pentru anul 2019, cancelarul german ocupând această poziție din anul 2006, cu excepția anului 2010, când titlul a fost adjudecat de Michelle Obama, potrivit mediafax.

Jurnaliștii de la Forbes au dat publicității clasamentul care ia în considerare realizările femeilor din poziții de conducere din diferite colțuri ale lumii, în politică, afaceri sau divertisment.


Citește și : Greta Thunberg va participa vineri la o grevă în favoarea climei la Torino

Merkel s-a remarcat de această dată prin „reținerea hotărâtă, fie că a fost vorba să îi facă față lui Donald Trump ori să primească peste un milion de refugiați sirieni în Germania”.

Pe locul doi s-a clasat Christine Lagarde, care conduce Banca Centrală Europeană, după ce s-a ocupat de Fondul Monetar Internațional și a încheiat anul 2018 pe locul 22.

A treia în clasament este Nancy Pelosi, prima femeie care a ajuns președintele Camerei Reprezentanților în Stalele Unite. La începutul lunii decembrie, ea a anunțat că în Camera Reprezentanţilor din SUA vor fi elaborate articolele pentru inculparea preşedintelui Donald Trump în cadrul procedurii parlamentare pentru eventuala demitere

Tânăra activistă Greta Thunberg, numită personalitatea anului de revista Time s-a clasat pe locul 100 în clasamentul Forbes.

Citește și : Macron susţine rolul energiei nucleare în atingerea neutralităţii din punct de vedere climatic